UNICEF Kiittää

7.4.2023

Hyvä tukijamme,

Ukrainan sota on jo yli vuoden ajan koskettanut kaikkia Ukrainan lapsia. Se on vienyt lapsilta iloisia syntymäpäiviä, koulumuistoja, aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Yhteisönne liittyi viime vuoden keväänä tukijoidemme joukkoon, lämmin kiitos tuestanne Ukrainan lapsille ja perheille UNICEFin kautta.

Tukijoidemme avulla UNICEF on voinut lisätä apuaan merkittävästi sekä Ukrainassa että sen naapurimaissa. Tehokkaan logistiikan ja vakiintuneiden kumppaniverkostojen avulla UNICEF on pystynyt huolehtimaan avun toimittamisesta sodan aikana myös kaikkein vaikeimmin kärsineiden alueiden asukkaille.

Hätäavun lisäksi UNICEF on korjannut tuhoutuneita vesijärjestelmiä sekä vaurioituneita kouluja ja tuottanut oppimateriaaleja niin etäopetukseen kuin lähiopetukseenkin. UNICEF on tarjonnut kodeistaan paenneille lapsille turvaa, lämpöä ja mahdollisuuden jatkaa koulunkäyntiä myös sodan aikana.

UNICEFin avulla Ukrainassa:

  • 1,4 miljoonaa lasta on päässyt opetuksen piiriin.
  • Yli 3 miljoonaa lasta ja huoltajaa on saanut mielenterveysapua ja psykososiaalista tukea.
  • Lähes 5 miljoonaa lasta ja naista on saanut terveydenhuoltoa UNICEFin tukemilla klinikoilla tai liikkuvilta terveydenhuoltotiimeiltä.
  • 5,6 miljoonaa ihmistä on saanut puhdasta ja turvallista juomavettä.
  • 1,6 miljoonalle ukrainalaiselle on toimitettu hygieniatarvikkeita.

UNICEFin työ Ukrainassa lasten perusterveydenhuollon, puhtaan veden, koulunkäynnin tuen sekä lasten suojelun eteen jatkuu tänä vuonna. Entistä tärkeämpään osaan nousee traumatisoituneiden lasten psykososiaalinen tuki. Yhdessä autamme rakentamaan Ukrainan lapsille mahdollisimman täysipainoisen lapsuuden.

Ystävällisin terveisin

Lena Jolkkonen
vapaaehtois- ja yhteisötoiminnan päällikkö